Cinefòrum i activitats pel dia internacional contra la violència vers les dones

AFICHE CINEFORUM COOPES(AGRAÏ)El passat 27 de novembre, la Sardineta vam clausurar el nostre primer cicle de cinefòrum inaugurat el 16 d’octubre en conmemoració del Dia Mundial de l’Alimentació.

El cicle ha constat de quatre sessions de documentals i posterior xerrada-debat acompanyada d’una degustació de productes ecològics dels nostres proveïdors habituals, l’Hort de la Carmeta i Formatges Puigcerver i cuinats per alguna de les Sardinetes.Les sessions han tingut lloc a la CB1761 a qui agraïm la cessió de l’espai i l’infraestructura.

També volem agrair molt especialment la presència de tots els assistents i de tots els ponents que han amenitzat els col.loquis de manera força interessant: Paco Muñoz (Plataforma Aturem el Malbaratament), Nani Moré (cuinera i directora de Menjadors Ecològics), Núria Bernat (VSF, Justícia Alimentària Global) i Elba Mansilla i David Andreu, guionista i realitzador del documental “Territori Cooperatiu”.

El nostre objectiu era, mitjançant la divulgació i el debat, conscienciar al veïnatge dels avantatges del consum responsable i dels inconvenients econòmics, productius i fins i tot sanitaris del model alimentari actual.
S’han tractat i analitzat temes com el malbaratament dels aliments, la sobirania alimentària, la pesca sostenible, els transgènics, l’educació i menjadors escolars ecològics i en la última sessió les cooperatives han estat les protagonistes de la diada des d’un punt de vista tant històric
com d’un nou model de consum i producció a dia d’avui. Hem volgut tancar el cicle fent un petit homenatge al tarannà cooperatiu del nostre barri i afegint-nos a la reivindicació veïnal per aconseguir pel barri el que havia estat del barri, la Cooperativa Segle XX.

Les sardinetes estem molt contentes de com han anat aquestes jornades i esperem dur a terme nous esdeveniments ben aviat per continuar treballant, informant i documentant sobre allò que per a nosaltres és de vital importància: l’alimentació sana i ecològica.

També volem fer esment de que arrel del dia internacional contra la violència vers les dones, el passat 25 de novembre, hem col.laborat juntament amb altres entitats del barri agrupades en la Taula d’Equitat de Gènere de la Barceloneta, en les activitats programades, assistint a la lectura del manifest i minut de silenci que va tenir lloc el 25N a les 12h al Centre Cívic i hem tenyit i cosit els llaços que han lluït al nostre local i de l’AVV L’Òstia i a la Casa de la Barceloneta 1761.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s